tiistai 22. lokakuuta 2013
Korvapuustit
Pullatainina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 kanamuna
noin 14 dl/ 900 g vehnäjauhoja
200 g voita
kaardemummaa
1 rkl vanijasokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon kaardemumma, vaniljasokeri, hiiva, kananmuna, suola ja sokeri. Sekoita hyvin. Lisää jauhoja vähitellen välillä sekoittaen. Lisää sulatettu voi sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoja hyvin taikinaa vaivaten kunnes taikina ei tartu sormiin. Anna kohota noin puoli tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.
Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksilevyksi. Levitä päälle pehmennetty voi, kanelia ja sokeria. Kierrä rullalle kuin kääretorrtu. Pinistele liitoskohta kiinni. Leikkaa rullasta kolmioita. Laita kolmiot leveä puoli alaspäibn ja litistä kapeasta kohdasta litteäksi. Siirrä pellille ja anna kohota taas noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 20 min eli kunnes ovat kauniin ruskeita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti