maanantai 3. lokakuuta 2011

Raidallinen juustokakku





           Pohja:  300 g Digestive-keksejä
                         50 g voita

Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle voipaperi. Kaada seos vuokaan ja tiivistä tasaiseksi. Laita vuoan reunoille voipaperi suikaleet.

          Täyte1: 2 dl mustikoita
                      ½ dl sokeria
                      5 dl jogurttia
                      1 dl Floravispiä                      3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Survo mustikat ja sokeri sauvasekoittimella pieneksi. Lämmitä 2 rkl vettä kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kiehuvan veden joukkoon. Älä keitä enää. Lisää tasainen seos marjasurvoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää seos kermavaahdon ja jogurtin joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin.

      Täyte 2:  2 dl puolukoita
                    ½ dl sokeria
                    1 dl Floravispiä
                    5 dl jogurttia

                    3 liivatetta

Valmista seos samanlailla kuin täyte1. Kaada seos edellisen täytteen päälle ja laita taas jääkaappiin. 

      Täyte 3:  2 dl Flora vispiä
                    1 dl sokeria
                    1 rkl vanilliinisokeria
                    200 g maustamatonta tuorejuustoa
                    200 g valkosuklaata
                    3 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Floravispi, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Riko tuorejuuston rakennetta hieman kulhossa. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Lisää veden joukkoon liivatteet. Lisää tasainen seos sulaneen suklaan joukkoon ja sekoita. Lisää suklaa-liivateseos tuorejuuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lopulta lisää joukkoon kermavaahtoja sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää seos kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.

Valmista sillä välin kinuski kondensoidusta maidosta. Keitä purkkia vedessä noin 2½ tuntia, anna jäähtyä ennen avaamista. Levitä kinuski hyytyneen kakun päälle varovasti ja koristele mieleiseksesi.



   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti