perjantai 30. syyskuuta 2011
Lohi-purjopiirakka
pohja: 150 g voita
150 g juustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
200 g purjoa
1 rkl vettä
1 rkl
200 g kylmäsavulohta
4 munaa
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 rkl tilliä
sitruunapippuria
suolaa
Laita paistinpannulle voi, purjo ja vesi. Kääntele hetken aikaa, jotta purjot pehmenevät. Lisää lohi. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Laita täyte piirakkapohjan päälle. Leikkaa tilli jalevitä täytteen päälle. Sekoita keskenään 4 munaa ja kerma sekä maito. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min, kunnes pinta kauniin ruskea.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti