perjantai 30. syyskuuta 2011

Lohi-purjopiirakka



pohja: 150 g voita
          150 g juustoraastetta
           2 dl vehnäjauhoja


Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.

          200 g purjoa
           1 rkl vettä
           1 rkl

           200 g kylmäsavulohta
           4 munaa
           2 dl kuohukermaa
           1 dl maitoa
           3 rkl tilliä
           sitruunapippuria
           suolaa

Laita paistinpannulle voi, purjo ja vesi. Kääntele hetken aikaa, jotta purjot pehmenevät. Lisää lohi. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Laita täyte piirakkapohjan päälle. Leikkaa tilli jalevitä täytteen päälle. Sekoita keskenään 4 munaa ja kerma sekä maito. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min, kunnes pinta kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti