Pohja:
300g Digestive-keksejä
300g Digestive-keksejä
100g
margariinia
Täyte:
1tlk (397g) kondensoitua maitoa
1tlk (397g) kondensoitua maitoa
400g
(pakaste)vadelmia
2,5dl
Flora vispikermaa
1tl
vaniliinisokeri
maitosuklaa
levy
Valmista
ensin kondensoidusta maidosta toffee. Poista purkista etiketit ja
keitä sitä 3 tuntia miedolla lämmöllä niin, että purkki on koko
ajan veden pinnan alla. Anna jäähtyä ainakin ½ tuntia, ennen kuin
avaat purkin. Voi tietysti tehdä jo aikaisemminkin, sillä säilyy
valmiina pitkään jääkaapissa.
Vuoraa
irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu
margariini joukkoon. Painele muruseos vuoan reunoille ja pohjalle.
Kaada jäähtynyt toffee päälle ja levitä lusikalla. Lusikkaa
kannattaa kastaa välillä kuumaan veteen, niin se ei tartu
toffeeseen.
Valkkaa
vadelmista kauneimmat koristelua varten (n. desi riittää)
erilliseen astiaan ja siirrä ne vielä takaisin pakastimeen. Levitä
loput vadelmat toffeen päälle.
Vaahdota
kerma ja mausta sokerilla. Levitä kermavaahto vadelmien päälle ja
mikäli et tarjoile kakkua heti, niin siirrä se jääkaappiin
odottamaan koristelua/tarjoilua.
Siirrä
kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku jäisillä vadelmilla ja
raasta päälle vielä suklaalevystä lastuja juustohöylällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti