tiistai 5. huhtikuuta 2016

Karjalanpiirakat







2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl voita
2 litraa maitoa

Keitä vesi, riisi ja voi. Kun vesi on lähes imeytynyt riisiin, lisää joukkoon maidot. Keitä jatkuvasti sekoittaen. Loppuvaiheessa lisää suola. Anna puuron jäähtyä.

3 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
4,5 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta halkaisijaltaan noin 3 cm:n pötkylä, josta leikataan  2 cm:n levyisiä paloja. Painele palat litteiksi ruis-vehnäjauhoseoksen avulla. Kaulitse palat yksi kerrallaan mahdollisimman litteiksi. Lisää keskelle puuroa ja levitä puuro veitsellä jättämällä kuitenkin noin 2 cm: reunat ilman puuroa. Käännä reuna sisälle ja rypytä. Paista piirakat mahdollisimman kuumassa sopivan ruskeiksi. Voitele vielä voilla paiston jälkeen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti