Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
2 keltuaista
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
225 g mustaherukoita
soseena
5 liivatelehteä
2 valkuaista
2½ rkl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
Vaahdota rasva ja sokeri.
Vatkaa keltuaiset joukkoon. Lisää jauho-leivinjauheseos. Voitele
pyöreä vuoka. Levitä taikina pohjalle. Paista 175* n.
25 min. Jäähdytä.
Liota liivatelehdet
kylmässä vedessä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita
tomusokeri joukkoon. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet ja sulata
tilkkaseen kuumaa vettä. Sekoita liivatteet herukkasoseeseen.
Sekoita joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto. Kaada seos pohjan
päälle ja anna hyytyä viileässä 2-3 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti